home 

WaxenWaxen is de oudste, natuurlijkste en meest effectieve vorm van ontharen. Door regelmatig te waxen (tussen de 3 en 6 weken) worden de haartjes dunner en zachter. Ook duurt het langer voordat deze weer terug groeien. Op sommige plaatsen komen haartjes bij consequent en regelmatig waxen zelfs helemaal niet meer terug.

Bij Schoonheidssalon la Petite wordt gebruikt gemaakt van Lycon Precision Waxing. Deze Wax is de elite onder de professionele waxen en after care, afkomstig uit Australië. Tijdens de eerste jaren in de salon heb ik gezocht naar een wax die vriendelijk voor de huid is. De Lycon waxen worden aangebracht op een relatief lage temperatuur, wat irritaties en een rode huid helpt te voorkomen. Tijdens het waxen met de Lycon Precision Waxing worden alle haartjes reeds vanaf een lengte van slechts 1mm, inclusief haarwortels, vrijwel zonder pijn volledig verwijderd. Uw huid is daarna perfect glad, haarvrij, optimaal verzorgd en voelt zijdezacht aan. Gemiddeld genomen blijven de haartjes na het waxen met Lycon Precion Waxing tussen de 3 en 6 weken weg. In de tussentijd zijn er geen hinderlijke stoppels, huidirritaties of ingegroeide haartjes. Het zorgt voor een langdurig haarvrije en vooral zachte huid, iets wat u met scheren of epileren niet bereikt.

Tips voor en na de Lycon Precision Waxbehandeling:
– Neem wanneer u echt uitzonderlijk gevoelig bent voor pijn ca. 30 minuten voor de behandeling 1 paracetamol.
– Gebruik vanaf de eerste dag na uw waxbehandelijng de Lycon Spa Essentials Ingrown-X-it spray of crème. (indien u gevoelig bent voor het ingroeien van haartjes of snel last heeft van pukkeltjes op bijvoorbeeld de bovenlip)
– Laat u met regelmaat waxen voor een optimaal, langdurig glad en haarvrij resultaat.
– Kom afhankelijk van uw haargroeisnelheid na 3 tot 6 weken na uw vorige afspraak terug. Uw haar dient dan minimaal 2mm lang te zijn.
– Scrub uw huid vanaf 1 week na de behandeling 3x per week (gezicht 1 tot 2x) om deze zacht en glad te houden en om ingroeiende haartjes te helpen voorkomen.

Liever niet doen, de eerste 24 uur na uw Lycon Precision Waxbehandeling:
– Neem geen heet bad of te hete douche
– Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen
– Ga niet naar de sauna, zwembad of zee
– Draag geen strakke of niet ademende kleding
– Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid
– Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers als deze niet perfect schoon zijn. Lege haarzakjes zijn namelijk gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën
– Gebruik geen zelfbruinende crèmes of crèmes met vette oliën


Klik hier voor de tarieven