home






  Look Good... Feel Better

Hoe belangrijk is je uiterlijk als je kanker hebt?
Dat is een vraag die vaak wordt gesteld aan de vrijwilligers die betrokken zijn bij de stichting.

Er niet ziek uitzien zorgt ervoor dat je de regie houdt over je eigen leven in een periode waar al zoveel onzeker is. En hoewel het veranderende uiterlijk een heel klein onderdeel is van het hele proces waar mensen mee te maken krijgen bij kanker, is het wel een essentieel en zichtbaar onderdeel. Je uiterlijk bepaalt namelijk mede hoe je je voelt en hoe je benaderd wordt.

Stichting Look Good... Feel Better stelt alles in het werk om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn. Look Good... Feel Better informeert en adviseert patiënten, professionals en publiek op een positieve en praktische manier over uiterlijke verzorging bij kanker.

Sinds 2005 organiseert Look Good...Feel Better, dankzij de bijdrage van donateurs en vrijwilligers, workshops uiterlijke verzorging voor vrouwen met kanker. Begonnen in twee ziekenhuizen, staat de teller inmiddels op 79 ziekenhuizen en ruim 15.000 vrouwen die deelgenomen hebben aan een workshop. Buiten het geven van deze workshops heeft Look Good... Feel Better ook een uitgebreid netwerk van schoonheidsspecialisten die in hun eigen salon behandelingen geven. “Even geen patient, maar client” is hierbij het motto.

"Ik heb me twee uur niet ziek gevoeld. Iedere patient kan ik dit aanraden!" "Ik herken mezelf weer in de spiegel" en "Na deze workshop voel ik me weer vrouw" zijn reacties van deelnemers aan een workshop. Look Good... Feel Better wil zoveel mogelijk mensen, dichtbij huis, steunen bij uiterlijke verzorging. Zodat ze er weer uit kunnen zien als zichzelf. Als zichzelf, voordat ze ziek werden, hun haar uitviel en hun huid veranderde.

Schoonheidssalon la Petite draagt Look Good Feel Better een warm hart toe en ondersteunt Look Good... Feel Better op verschillende manieren.